We kennen het allemaal: je staat op het punt een interessante whitepaper te downloaden, moet je eerst nog je e-mailadres invullen. Een dikke afhaker! En dit geldt ook voor jouw websitebezoekers. Vragen om gegevens voordat de bezoeker weet wat hij krijgt, kan een negatief effect hebben op jouw conversies. Je zal de bezoeker eerst moeten verleiden met waardevolle content voordat je om persoonlijke gegevens kan vragen. Wij hebben hier de oplossing voor!

De uitbreiding

Sinds kort heeft onze BravoApp een nieuwe uitbreiding gekregen. Het is nu mogelijk om een sneak-preview of samenvatting van het rapport te laten zien om bezoekers ‘’te verleiden’’.  Pas na de preview hoeft de bezoeker zijn gegevens in te vullen om het hele rapport te ontvangen. Jij bepaalt zelf welk deel van het rapport de bezoeker te zien krijgt. Je kunt er zelfs voor kiezen om het hele rapport te tonen, voordat je om gegevens vraagt. Bekijk hieronder hoe een van onze klanten deze uitbreiding al inzet door een besparingspotentieel uit te rekenen.  Door al een percentage te geven, maak je de bezoeker nieuwsgierig en verlangend naar meer informatie.

Het eerst geven dan pas vragen principe heeft een aantal voordelen. Wij sommen ze voor je op:

Laagdrempelige manier voor conversie

Het is een hele laagdrempelige manier voor de gebruiker om over te gaan tot conversie (invullen van een e-mailadres). Ten slotte wordt bij de start van de quickscan nog niet om gegevens gevraagd. De waarde van de informatie die jij te bieden hebt, wordt hierdoor nog groter.

Het wekt vertrouwen

Jouw waardevolle quickscan bied je aan zonder daar eerst iets voor te vragen. Dus je bent vrijgevig en hebt vertrouwen in de kwaliteit van je eigen product. Jij zendt een boodschap als: ‘Mijn product is zo goed, dit wil ik met iedereen delen’. En deze gedachte wekt ook weer vertrouwen bij de websitebezoekers.  

Meer exposure

Laagdrempelige conversie betekent vaak ook meer conversie. En meer conversie betekent een grote exposure. Waardevolle content wordt gedeeld met collega’s en vrienden. Het gevolg is meer naamsbekendheid, maar ook een positief imago. Jij bent namelijk die organisatie die waardevolle informatie en kennis deelt met de potentiele klanten zonder addertjes onder het gras. 

Deze voordelen zijn mooi, maar uiteindelijk is het doel natuurlijk wel om deze gebruikers te binden aan jouw organisatie. Hoe pak je dit aan? Omdat je iets waardevols hebt gegeven en het vertrouwen hebt gewekt bij de doelgroep hoop je natuurlijk dat deze gebruiker bij jou komt als klant. En nadat je al iets waardevols hebt ‘geschonken’ kun je natuurlijk altijd vragen of de gebruiker alsnog zijn gegevens met jou wil delen. Is het hele eindrapport of de sneak-preview inderdaad erg waardevol voor de ontvanger, dan zal hij of zij eerder geneigd zijn om gegevens achter te laten.

Ben je benieuwd hoe jij de BravoApp in kan zetten om je kennis en kunde met je websitebezoekers te delen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een demo aan.